..

Botox kezelés a Dermaart Klinikán

Botox kezelésről általánosan
Botox kezelés a Dermaart Klinikán
Botox® a mimikai ráncok eltüntetésére

Az évek múlásával a homlokon, a szemöldökök között, a szemkörnyéken egyre mélyülő ráncok alakulhatnak ki, melyeket mimikai ráncoknak nevezünk. Kialakulásukért az arcizmok erőteljes működése tehető felelőssé. A Botox®  egy terápiás izomlazító szer, melyet a Clostridium botulinum nevű baktériumból nyernek ki. Ez az anyag évtizedes tapasztalatokkal bizonyos ideggyógyászati betegségekre nyújtott már eddig is megoldást, az utóbbi években pedig leggyakoribb felhasználási területe az esztétikai bőrgyógyászat lett. Ma a botox ránctalanítás a világon a legtöbbet végzett szépészeti beavatkozás.

 

Hogyan működik a Botox®?

A kezelést megelőző orvosi vizsgálat során a páciens adottságainak és igényeinek figyelembe vételével a részletes anatómiai ismeretekkel rendelkező kezelőorvos előre gondosan megválasztja a szúrási pontokat és a szer ideális dózisát. A kezelés során egy ultra vékony tűvel bizonyos pontokon, meghatározott mennyiségű hatóanyagot adunk a bőr alá, a ráncokért felelős izmokba. 

A botox injekció a beadás helyén megakadályozza az ideg – izom ingerület áttevődést, ennek révén csökkenti a mimikai izmok összehúzódását, így a felettük kialakult ráncok elsimulnak. Az európai kultúrának megfelelően végzett beavatkozás az izmokat nem teszi teljesen merevvé, csak relaxálja, ennek megfelelően nem tűnik el teljesen az arc mimikája, érzelemkifejező képessége, csupán simábbá, kipihentebbé válik a bőrfelszín. A kezelés hatékony, biztonságos, és körülbelül 15 percig tart. Minimális tűszúrási fájdalommal jár csupán, érzéstelenítésre nincs szükség.

 

Mennyi ideig tart a Botox® kezelés hatása?

A hatás általában 4-6 hónapig tart és fokozatosan csökken. Több botox kezelést követően az eredmények 4-8 hónapig vagy tovább is tartanak. Az injekciós kezelés évente többször biztonsággal ismételhető, a leggyakrabban évente 2 alkalommal kérik a páciensek.  Mellékhatásai a Botox® kezelésnek, ha vannak is, általában enyhék és átmeneti jellegűek. Ideiglenes apró bevérzés néha tapasztalható, de ez a tünet eltűnik 2-3 nap alatt, addig is sminkkel fedhető.  Ritka esetekben előfordulhat a szemhéj lógása vagy aszimmetria az orcákon, de ez ideiglenes csak, teljes mértékben megszűnik. Képzett szakorvos által végzett beavatkozáson esélye minimálisra csökken. A ránctalanító Botox® kezelés pozitív hozadékaként nagyon sok páciens arról számol be, hogy korábbi migrénes panaszai jelentősen csökkentek, vagy teljesen megszűntek.

 

Milyen eredményeket láthatunk?

A Botox® hatása jellemzően már 3-5 napon belül látható. A végleges eredmény 1-2 hét után alakul ki. Amint a korlátozott izomműködés révén elsimul a bőr, az arc nyugodtabb, kipihentebb és fiatalosabb megjelenést mutat. Kisebb arci aszimmetriát is eltüntethetünk Botox® kezeléssel. A kezelést gyakran együtt használjuk más eljárásokkal, mint a lézeres bőrfiatalítás és az injekciós ránc- és ajakfeltöltő kezelések. A páciens számára legelőnyösebb kezelési kombinációra az előzetes vizsgálat alapján a szakorvos tesz javaslatot.

 

Zavaró mértékű verejtékezés megszüntetése Botox® kezeléssel.

A fokozott hónalji verejtékezés kezelése korábban megoldatlan probléma volt. A külsőleg alkalmazható dezodorok, oldatok, hintőporok csak az átlagos mértékű izzadást képesek csökkenteni, az ettől erősebb verejtékezést nem befolyásolják kielégítő mértékben.

 

Kinek javasolható a hónalji izzadás Botox® kezelése?
  • Akinél kizárhatóak azok a belgyógyászati betegségek (pl. pajzsmirigy túlműködés), amelyek kiválthatnak extrém mértékű izzadást.
  • Akinek a külsőleg alkalmazott izzadás gátlók nem használnak.
  • Aki naponta többször kénytelen ruhát cserélni a zavaró nedves foltok vagy nemkívánatos illatok miatt.
  • Akit a mindennapi életvitelben bármilyen szempontból zavar nagymértékű izzadása.

 

Hogyan zajlik a fokozott izzadás Botox® kezelése?

A botox kezelés előtt speciális jódpróba elvégzésével pontosan körülhatárolható a kezelendő terület. A beavatkozás kb. fél 30 percet vesz igénybe, és a páciens utána azonnal visszatérhet további napi teendőihez. A hatás átlagos esetben 1-4 héten belül jelentkezik, az izzadás mértéke 80-90%-kal csökken. A szer hatása 5-8 hónapig áll fenn, a verejtékezés fokozatosan tér vissza. A legtöbb páciens évente 1-2 alkalommal él az ismétlő kezelés lehetőségével. A fokozott verejtékezés Botox® kezelését leggyakrabban hónaljban alkalmazzuk, de a tenyéri és talpi erőteljes izzadás megszüntetésére is használható.

 

Derma-Art Magánbőrgyógyászat és Szépségklinika – teljes körű bőrgyógyászati és szépészeti ellátás egy helyen, igényes környezetben, várakozás nélkül! Klinikánk minden hétköznap 9:00-19:00-ig van nyitva. Telefonon és e-mailben is bejelentkezhet.

 

Központi elérhetőségünk:

Derma-Art Bőrgyógyászati Magánklinika

4400 Nyíregyháza, Sóstói út 18/b.

Bejelentkezés:  telefon: +36 42 787955

Bejelentkezés:  mobil: +36 30 5540848

e-mail: office@dermaart.hu

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk

 Mezotherápiás kezelések
Mezotherápiás kezelések
A gyógyászat és az orvos-kozmetológia területén számos betegség és elváltozás kezelésére hatékonyan alkalmazható, elsősorban a bőrfelszínhez közeli struktúrák kezelésében. Keresse ajánlatunkat!
Részletek
Arcszobrászat szike nélkül
Arcszobrászat szike nélkül
A korral a bőrt feszesen tartó, azt kitöltő kollagén hálózat folyamatosan csökken. Az arcon a korral megjelenő mély, karakteres ráncok jól kezelhetők, alápárnázhatók injekciós feltöltő anyagok alkalmazásával. Éveket fiatalíthat megjelenésén!
Részletek
Belső szemzug feltöltése.
Belső szemzug feltöltése.
Mély árkok, sötét karikák a szem alatt? Műtét nélküli megoldással eltüntethetők! A belső szemzug feltöltése a ráncfeltöltéshez hasonló eljárással történik, de kissé eltérő beadási technikát alkalmazunk, és speciális töltőanyagot.
Részletek

Egészségpénztárak

Egészségpénztárak Cégünk egészségpénztári kártyát elfogad. Az elszámolhatóságról kérdezze szolgáltatóját!
Partnereink

Dermaart BlogRSS