..

Testanalízis és testdiagnosztika

SlimManager testösszetétel analizátorral
Testanalízis és testdiagnosztika
Az utóbbi években az emberek felismerték, hogy az elhízás jelentős számú betegség okozója.

Ismert, hogy az elhízás megelőzésének leghatékonyabb és legtudományosabb módja a testösszetétel rendszeres ellenőrzése.

Az elmúlt évtizedekben az élő szövetek elektromos vezetőképességén alapuló testösszetétel elemző technikát fejlesztettek ki. Más módszerekkel összehasonlítva a Bioelektromos Impedancia Analízis (BIA) számos előnnyel rendelkezik, mert biztonságos, gyors, könnyen kivitelezhető és minimális kezelői kiképzést igényel. Ezért a módszert elterjedten alkalmazzák kórházakban, egészségközpontokban, és tudományos tanulmányok során.

 

Mérési módszer:

Közvetlen szegmentált, multi-frekvenciás bioelektromos impedancia analizáló technika, DSM-BIA módszer. Tetrapoláris 8-pontos érintő elektróda rendszer.

 

Elegáns megjelenés, magasfokú klinikai megbízhatóság!

SLIMMANAGER N40 formatervezése, minőségi klaviatúrája és ergonómiája minőséget és eleganciát nyújt a kórházak és klinikák részére. A SLIMMANAGER N40 egy kiemelkedő testösszetétel analizátor. A világ orvosai a SLIM MANAGER N40 készüléket igen magasra értékelik annak analizáló képessége és klinikai megbízhatósága miatt. 

 

 

A technológia egyedülállóan újszerű. Nyolc ponton érintkező elektródákat alkalmazva a SLIM MANAGER N40 a méréseket testrészenként végzi, az analízis során csakis a mért értékre épít. A SLIMMANAGER N40 multi frekvenciás technológiát használ. Mivel a test nem azonos keresztmetszetű területekből felépülő izotróp elektromos vezető, így azt területenként modellezi, és a víztartalmat szegmensenként méri. Ezen felül multi frekvenciás mérési eljárás alkalmazásával külön-külön méri a sejten belüli (ICW) és sejten kívüli (ECW) vízmennyiséget.

A színes TFT LCD képernyőn a mérési eljárások részleteiben ellenőrizhetők. USB csatlakozón keresztül történő egyszerű frissítési lehetőség A testösszetétel analízis eredményei és diagramjai kinyomtathatók és a diagnosztikában felhasználhatók.

 

Csúcstechnológiás testanalízis a Dermaart Magánklinikán!

A Dermaart Bőrgyógyászati Magánklinikán, a csúcstechnológiás mérési lehetőségek révén, mint pl. a viszcerális zsír és az ödéma mérése, széles körben alkalmazható a magas vérnyomás, diabétesz, szívbetegségek, zsírmáj valamint az időskori betegségek megelőzésére. A testrészek –mint a karok, lábak és törzs – pontos értékeinek ismeretében lehetséges a test változásait a kezelés során mérni.

A pontosabb mérési eredmények segítségével a különféle elhízások kezeléséhez szükséges adatok elemzése válik lehetővé, (komoly elhízás, izomhiányos elhízás, öregkori elhízás, gyermekkori elhízás és szülés utáni elhízás).

Klinikánkon a SLIMMANAGER N40 alkalmazásával megítélhető a betegek testfolyadék egyensúlya, testfolyadék változása és tápláltsági státusza. Érzékenyen reagál a testfolyadék változásokra, ezért igazolni képes az ödéma adatok drámai változásait.

 A SLIMMANAGER N40 alkalmazásával pontos vizsgálati adatokkal szolgálhatunk a testfejlődés státuszáról és egyensúlyáról. A szegmentális analízis adatait és a különböző testindexeket alapadatként használjuk a testgyakorlatok előírásánál.

 

Testösszetétel diagnózis
  • Az eredménylap megismertetése során a páciens szembesül testének összetételével, mely alapján a kezelési terv kialakítható. Az értékek bemutatják elkülönítve valamennyi testet alkotó összetevő súlyát, melyek együtt a vizsgált személy teljes testsúlyát alkotják. A mért értékek aztán összehasonlíthatók a normálértékekkel.
Izom-zsír analízis
  • Egy pillantással megállapítható a zsírtömeg és izomtömeg változása.
  • A vázizom és a testzsír tömege a súlykontroll fő komponensei. A vonalgrafikonok segítenek testösszetétel értékelésében a normálértékhez viszonyítva. A vonalgrafikon melletti szám mutatja a mért értéket, a vonal vége pedig a tartományon belül elfoglalt helyzetet jelzi. Ha a vonalak hossza hasonló, úgy a testösszetétel jól kiegyensúlyozott, amennyiben a vonalak hossza eltérő, úgy a testösszetétel nincs egyensúlyban.
Elhízás diagnózis
  • A BMI önmagában nem mond semmit az elhízásról. Sokkal fontosabb a testzsír mennyiség, a testzsír százalék, és a WHR érték (derék-csípő arány).
  • A BMI és a testzsír százalék arányának egyidejű bemutatásával A SLIMMANAGER N40 képes felismerni a rejtett elhízást.  A testösszetétel analízise nyomán az elhízás átfogó diagnózisa különböző értékelési módok segítségével végezhető, úgymint a test-zsírszázalék és derék-csípő arány. A test zsír- és ásványi anyagmentes állapotának egyensúlya (lean balance)

 

Fogyni szeretne, de nem tudja mennyit kellene? Megállapítjuk pontosan mennyit érdemes fogynia! Végig nyomon követjük mennyit is fogyott, mennyivel csökkentette a meglévő zsírmennyiségét! Ne habozzon, keressen bennünket! Derma-Art Magánbőrgyógyászat és Szépségklinika – teljes körű bőrgyógyászati és szépészeti ellátás egy helyen, igényes környezetben, várakozás nélkül! Klinikánk minden hétköznap 9:00-19:00-ig van nyitva. Telefonon és e-mailben is bejelentkezhet.

 

Központi elérhetőségünk:

Derma-Art Bőrgyógyászati Magánklinika

4400 Nyíregyháza, Dózsa György u. 60. fsz.

telefon: +36 42 506 091,  mobil: +36 30 554 0848

e-mail: office@dermaart.hu

 

Az épület az Ószőlő utca irányából is megközelíthető, ahol ingyenes, zárt parkoló várja a vendégeket.

 

Figyelmébe ajánljuk

Testanalízis - Próbálja ki!
Testanalízis - Próbálja ki!
Fogyni szeretne, de nem tudja mennyit kellene? Megállapítjuk pontosan mennyit érdemes fogynia! Végig nyomon követjük mennyit is fogyott, mennyivel csökkentette a meglévő zsírmennyiségét! Ne habozzon, keressen bennünket!
Részletek
Ránctalanító kozmetikai kezelések
Ránctalanító kozmetikai kezelések
A kozmetikai kezelések elsődleges célja a szükséges hatóanyagok bejuttatása a bőr adott rétegeibe, ennek elősegítése céljából számos módszert ismerünk. Különböző eljárásokkal fokozhatjuk a hatóanyagok bejutását a bőrbe
Részletek
Mikrodermabrázió
Mikrodermabrázió
A mikrodermabrázió, mint kezelési eljárás a bőr mechanikai, fizikai lecsiszolását, radírozását jelenti. A mikrodermabráziós kezelés során a bőr felső hámrétegét, a felhámot mechanikai úton távolítjuk el, melynek hatására megújul a bőr.
Részletek

Egészségpénztárak

Egészségpénztárak
Cégünk egészségpénztári szolgáltató.
Partnereink

Dermaart BlogRSS