..

Fogyókúra – személyre szabottan is!

Fogyókúra – személyre szabottan is! A legtöbb divatdiéta és fogyókúra program a gyors testsúlycsökkentést célozza meg. A testsúlykontroll és a feszes formák legalább annyira hozzátartoznak az ápolt külsőhöz, mint a gondozott arcbőr és frizura

A fiatalos, fitt megjelenés ma már alapkövetelmény. Nem állhatunk meg az arcbőr kezelésénél!Keserves csalódás lehet!

A fogyni vágyók többsége kipróbált már több divatos diétát is. Ezeket a diétákat nem orvosok és tudományos hátteret igénylő munkával, kutatással foglalkozó emberek állították össze. Tudományosan sokszor nem megalapozottak.

 

Testkezelésekkel is sikeresen lehet felvenni a harcot a felesleges kilókkal.
Dr. Beleznay Gyöngyike:

– Mégis miért hódít a divatdiéta? – kérdeztük szakértőnket, dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyász-kozmetológus szakorvost, lézerterapeuta magánorvost. – Mert általában sztárok, híres emberek nevéhez fűzik őket és így reklámozzák. Csak a konkrét működésről, mellékhatásokról nem esik szó! – figyelmeztet a Derma-Art Bőrgyógyászati Klinika tulajdonosa és alapítója.

– A legtöbb ilyen fogyókúraprogram a gyors testsúlycsökkentést célozza meg, és csak kevés módszer kínál a páciens számára önállóan is fenntartható, hosszú távú megoldást. Az egyoldalú étkezési- és diétaprogramok megtámadhatják szervezetünket, fontos izomsejteket bonthatnak le, és az intenzív szakaszt követően keserves csalódás érhet minket. A nehezen leadott kilók rövid időn belül visszatérnek, gyakran még rosszabb testösszetételi arányban, mint kiinduláskor: visszaépül a nemkívánatos zsír, viszont nem regenerálódnak az izmok.

 

Testkezelések.

– Több olvasónk is kérdezte, melyek azok a lehetőségek, amelyek hozzájárulnak a testsúly csökkenéséhez, nem károsítják az egészséget és hosszútávon megőrizhető velük a kívánt alak. – Először kezdjük azzal, hogy mi játszhat szerepet a túlsúly kialakulásában. Ilyenek a genetikai tényezők, a megnövekedett kalóriabevitel, a csökkent fizikai aktivitás, a rossz táplálkozási szokások, valamint a hormonális eltérések. Az első és legfontosabb az életmódváltás, a rendszeres testmozgás, a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás és az aktivitásnak megfelelő kalóriabevitel. A különböző testkezelésekkel is sikeresen lehet felvenni a harcot a plusz kilókkal.

– A vitálterápia az élettani működések intenzív befolyásolásán keresztül mélyreható változást idéz elő a zsírszövetben és a kötőszövetben, látványos és tartós eredmény érhető el vele. A készülék a rádiófrekvenciás kezelést, a kavitációs ultrahangot és a vákuumot vonultatja fel, hogy a szervezet biológiai mechanizmusait hatékonyan befolyásolja. A vitálterápia célja az anyagcsere-folyamatok ideális arányú élénkítése, a lebontó és építő folyamatok törékeny egyensúlyának megtartása mellett.

 

Távozik a zsír

A hét unipólust vezérlő technológia mélyre hatoló rádiófrekvenciás árama sikeresen veszi fel a harcot a cellulit egyik legfontosabb oka, a szeptumok elsalakosodása ellen. A SeptoDetox eljárással, a súlyfelesleggel küzdő pácienseknél látványos alakformáló hatás érhető el.

– A dermalis rétegekben és a kötőszövetben keletkező hő kollagén rostokat megfeszítő, azonnali „shrinking” hatása révén a szövetek megnyúlása ellensúlyozható. A termális hatás a kollagén képződést is stimulálja, mely a rostok denzitásának javulásával hosszú távon javítja a bőrszerkezetet – avat a kezelés részleteibe Beleznay Gyöngyike.

A szövetkímélő vákuummasszázs során a pulzáló vákuum beindítja a szövetközti folyadék áramlását, a salak­anyagok és a felszabadított zsír távozását a szövetekből. A nyirok áramlása a nyirok utak mentén 40–70-szeresére gyorsul, majd a nyirokcsomókon és a nagy összegyűjtő nyirokértörzseken keresztül a véráramba jut, végül a vesék választják ki a folyadéktöbbletet és salakanyagokat.

– A harmadik kezelés az ultrahanghullámok kavitációs hatásán alapuló, zsírszövet „megsemmisítő” technológiát helyezi a középpontba, a zsírsejtek vékony falának felszakadását, ezáltal a felesleges lipidek intracellularis térbe kerülését segíti elő. A kezelés során a negatív nyomás felszívja a bőrt, s a kiemelt szövetrészek az ultrahanghullámok kereszttüzébe kerülnek.

A kavitációs hanghullámok a zsírsejtek rupturálódását, így a zsír mobilizálását eredményezik – említette a szakorvos. KM

 

Orvosi felügyelet mellett

– A Premium Diet orvosi diétás programban orvosok segítségével és testösszetétel-analízissel személyre szabott diétát állítunk össze, ebben segítségére lesznek a diétában ideálisan alkalmazható étkezéshelyettesítő italporok, amik minden fontos ásványi anyagot, nyomelemet és vitamint tartalmaznak, amire a szervezetünknek szüksége van. A diéta alatt nem hagyjuk magára, és a rendszeres testösszetétel-mérést követően orvosa ellátja a szükséges tanácsokkal, útmutatásokkal, amelyekkel sikeresen veheti az esetleges akadályokat.

– A Premium Health diétaprogramban az orvosi közreműködésnek nem csupán az a célja, hogy a páciens fizikai állapotát nyomon kövessük. Az orvosi felügyelet mellett az orvosi tanácsadásnak is legalább akkora szerepe van.

– Számos tapasztalat igazolja, hogy egyedül nem, vagy csak nagyon nehezen lehet sikeresen lefogyni, és az elért eredményt megtartani. Mindezért a fogyókúra során az orvos pszichés támogatása kulcsfontosságú része a programnak. A diéta hatására elinduló fogyás esztétikai célú kozmetikai kezelésekkel kiegészíthető, ezáltal a problémásabb területeken (ilyen a csípő, a comb, a has, a fenék) nagyobb mértékű térfogatcsökkenést érhetünk el. Ráadásul a bőr feszessége is megmarad, a cellulit tünetei csökkennek.

 

Dr Beleznay Gyöngyike

Bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos, lézerterapeuta magánorvos
Derma-Art® Bőrgyógyászati Magánklinika

Web: www.dermaart.hu, Web: www.drbeleznay.hu
E-mail: drbeleznay@dermaart.hu
4400 Nyíregyháza Sóstói út 18/b
Mobil: +36 30 5540848
E-mail: office@dermaart.hu


© Derma-Art Kft - Minden jog fenntartva. Derma-Art Registered Trade Mark™ A weboldalon található anyagok, szerzői jogvédelem alatt állnak. Felhasználásuk csak Dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyász engedélyével lehetséges. Amennyiben szeretné felhasználni a dermaart.hu weboldalon lévő anyagokat, úgy keresse Dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyászt. Köszönjük.

 

Figyelmébe ajánljuk

Profhilo Bio-Remodeling
Profhilo Bio-Remodeling
A Profhilo- kezelés a bőr biológiai átstrukturáló funkciójával forradalmi megoldást kínál a bőr feszesítését és mély hidratálását célzó kezelések között. A Profhilo 100% tisztaságú hialuronsav, teljesen biokompatibilis.
Részletek
Mikrodermabrázió
Mikrodermabrázió
A mikrodermabrázió, mint kezelési eljárás a bőr mechanikai, fizikai lecsiszolását, radírozását jelenti. A mikrodermabráziós kezelés során a bőr felső hámrétegét, a felhámot mechanikai úton távolítjuk el, melynek hatására megújul a bőr.
Részletek
Thread lifting a Dermaart Klinikán
Thread lifting a Dermaart Klinikán
A THREAD LIFTING, azaz vékonyszálas kontúrozási technika a legújabb generációs műtét nélküli módszer a megereszkedett bőr hatékony megemelésére és feszesítésére. A szemöldök, az orcák, a toka és a nyak laza bőrének megemelésére szolgál.
Részletek

Szolgáltatásaink

Bőrgyógyászat

Bőrgyógyászat

Megoldások minden korosztálynak
További részletek
Esztétikai bőrgyógyászat

Esztétikai bőrgyógyászat

A szépség és fiatalság jegyében
További részletek
Lézerkezelések

Lézerkezelések

Lézerkezelések
További részletek
WEBSHOP

WEBSHOP

Használja otthoni ápoláshoz is!
További részletek

Dermaart BlogRSS