..

Fogyókúra – személyre szabottan is!

Fogyókúra – személyre szabottan is! A legtöbb divatdiéta és fogyókúra program a gyors testsúlycsökkentést célozza meg. A testsúlykontroll és a feszes formák legalább annyira hozzátartoznak az ápolt külsőhöz, mint a gondozott arcbőr és frizura

A fiatalos, fitt megjelenés ma már alapkövetelmény. Nem állhatunk meg az arcbőr kezelésénél!Keserves csalódás lehet!

A fogyni vágyók többsége kipróbált már több divatos diétát is. Ezeket a diétákat nem orvosok és tudományos hátteret igénylő munkával, kutatással foglalkozó emberek állították össze. Tudományosan sokszor nem megalapozottak.

 

Testkezelésekkel is sikeresen lehet felvenni a harcot a felesleges kilókkal.
Dr. Beleznay Gyöngyike:

– Mégis miért hódít a divatdiéta? – kérdeztük szakértőnket, dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyász-kozmetológus szakorvost, lézerterapeuta magánorvost. – Mert általában sztárok, híres emberek nevéhez fűzik őket és így reklámozzák. Csak a konkrét működésről, mellékhatásokról nem esik szó! – figyelmeztet a Derma-Art Bőrgyógyászati Klinika tulajdonosa és alapítója.

– A legtöbb ilyen fogyókúraprogram a gyors testsúlycsökkentést célozza meg, és csak kevés módszer kínál a páciens számára önállóan is fenntartható, hosszú távú megoldást. Az egyoldalú étkezési- és diétaprogramok megtámadhatják szervezetünket, fontos izomsejteket bonthatnak le, és az intenzív szakaszt követően keserves csalódás érhet minket. A nehezen leadott kilók rövid időn belül visszatérnek, gyakran még rosszabb testösszetételi arányban, mint kiinduláskor: visszaépül a nemkívánatos zsír, viszont nem regenerálódnak az izmok.

 

Testkezelések.

– Több olvasónk is kérdezte, melyek azok a lehetőségek, amelyek hozzájárulnak a testsúly csökkenéséhez, nem károsítják az egészséget és hosszútávon megőrizhető velük a kívánt alak. – Először kezdjük azzal, hogy mi játszhat szerepet a túlsúly kialakulásában. Ilyenek a genetikai tényezők, a megnövekedett kalóriabevitel, a csökkent fizikai aktivitás, a rossz táplálkozási szokások, valamint a hormonális eltérések. Az első és legfontosabb az életmódváltás, a rendszeres testmozgás, a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás és az aktivitásnak megfelelő kalóriabevitel. A különböző testkezelésekkel is sikeresen lehet felvenni a harcot a plusz kilókkal.

– A vitálterápia az élettani működések intenzív befolyásolásán keresztül mélyreható változást idéz elő a zsírszövetben és a kötőszövetben, látványos és tartós eredmény érhető el vele. A készülék a rádiófrekvenciás kezelést, a kavitációs ultrahangot és a vákuumot vonultatja fel, hogy a szervezet biológiai mechanizmusait hatékonyan befolyásolja. A vitálterápia célja az anyagcsere-folyamatok ideális arányú élénkítése, a lebontó és építő folyamatok törékeny egyensúlyának megtartása mellett.

 

Távozik a zsír

A hét unipólust vezérlő technológia mélyre hatoló rádiófrekvenciás árama sikeresen veszi fel a harcot a cellulit egyik legfontosabb oka, a szeptumok elsalakosodása ellen. A SeptoDetox eljárással, a súlyfelesleggel küzdő pácienseknél látványos alakformáló hatás érhető el.

– A dermalis rétegekben és a kötőszövetben keletkező hő kollagén rostokat megfeszítő, azonnali „shrinking” hatása révén a szövetek megnyúlása ellensúlyozható. A termális hatás a kollagén képződést is stimulálja, mely a rostok denzitásának javulásával hosszú távon javítja a bőrszerkezetet – avat a kezelés részleteibe Beleznay Gyöngyike.

A szövetkímélő vákuummasszázs során a pulzáló vákuum beindítja a szövetközti folyadék áramlását, a salak­anyagok és a felszabadított zsír távozását a szövetekből. A nyirok áramlása a nyirok utak mentén 40–70-szeresére gyorsul, majd a nyirokcsomókon és a nagy összegyűjtő nyirokértörzseken keresztül a véráramba jut, végül a vesék választják ki a folyadéktöbbletet és salakanyagokat.

– A harmadik kezelés az ultrahanghullámok kavitációs hatásán alapuló, zsírszövet „megsemmisítő” technológiát helyezi a középpontba, a zsírsejtek vékony falának felszakadását, ezáltal a felesleges lipidek intracellularis térbe kerülését segíti elő. A kezelés során a negatív nyomás felszívja a bőrt, s a kiemelt szövetrészek az ultrahanghullámok kereszttüzébe kerülnek.

A kavitációs hanghullámok a zsírsejtek rupturálódását, így a zsír mobilizálását eredményezik – említette a szakorvos. KM

 

Orvosi felügyelet mellett

– A Premium Diet orvosi diétás programban orvosok segítségével és testösszetétel-analízissel személyre szabott diétát állítunk össze, ebben segítségére lesznek a diétában ideálisan alkalmazható étkezéshelyettesítő italporok, amik minden fontos ásványi anyagot, nyomelemet és vitamint tartalmaznak, amire a szervezetünknek szüksége van. A diéta alatt nem hagyjuk magára, és a rendszeres testösszetétel-mérést követően orvosa ellátja a szükséges tanácsokkal, útmutatásokkal, amelyekkel sikeresen veheti az esetleges akadályokat.

– A Premium Health diétaprogramban az orvosi közreműködésnek nem csupán az a célja, hogy a páciens fizikai állapotát nyomon kövessük. Az orvosi felügyelet mellett az orvosi tanácsadásnak is legalább akkora szerepe van.

– Számos tapasztalat igazolja, hogy egyedül nem, vagy csak nagyon nehezen lehet sikeresen lefogyni, és az elért eredményt megtartani. Mindezért a fogyókúra során az orvos pszichés támogatása kulcsfontosságú része a programnak. A diéta hatására elinduló fogyás esztétikai célú kozmetikai kezelésekkel kiegészíthető, ezáltal a problémásabb területeken (ilyen a csípő, a comb, a has, a fenék) nagyobb mértékű térfogatcsökkenést érhetünk el. Ráadásul a bőr feszessége is megmarad, a cellulit tünetei csökkennek.

 

Dr Beleznay Gyöngyike

Bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos, lézerterapeuta magánorvos
Derma-Art® Bőrgyógyászati Magánklinika

Web: www.dermaart.hu, Web: www.drbeleznay.hu
E-mail: drbeleznay@dermaart.hu
4400 Nyíregyháza Sóstói út 18/b
Mobil: +36 30 5540848
E-mail: office@dermaart.hu


© Derma-Art Kft - Minden jog fenntartva. Derma-Art Registered Trade Mark™ A weboldalon található anyagok, szerzői jogvédelem alatt állnak. Felhasználásuk csak Dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyász engedélyével lehetséges. Amennyiben szeretné felhasználni a dermaart.hu weboldalon lévő anyagokat, úgy keresse Dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyászt. Köszönjük.

 

Figyelmébe ajánljuk

Orvosi fogyókúra program
Orvosi fogyókúra program
Az elhízás az utóbbi 25 évben világszerte az egészséget fenyegető „járvánnyá” vált. Több tényező együttes hatása vezethet túlsúlyhoz. Orvosok segítségével és testösszetétel analízissel személyre szabott diétát állítunk össze!
Részletek
Guna-Biolifting
Guna-Biolifting
Hogy természetesen szebb legyen! A természetes hatású, dinamizált hatóanyagú Guna-Biolifting finom változásokat előidéző esztétikai bőrgyógyászati megoldás. Nem okoz riasztó, mesterkélt változásokat, sokkal természetesebb, fokozatos javulást hoz!
Részletek
Thread lifting a Dermaart Klinikán
Thread lifting a Dermaart Klinikán
A THREAD LIFTING, azaz vékonyszálas kontúrozási technika a legújabb generációs műtét nélküli módszer a megereszkedett bőr hatékony megemelésére és feszesítésére. A szemöldök, az orcák, a toka és a nyak laza bőrének megemelésére szolgál.
Részletek

Szolgáltatásaink

Bőrgyógyászat

Bőrgyógyászat

Megoldások minden korosztálynak
További részletek
Esztétikai bőrgyógyászat

Esztétikai bőrgyógyászat

A szépség és fiatalság jegyében
További részletek
Lézerkezelések

Lézerkezelések

Lézerkezelések
További részletek
WEBSHOP

WEBSHOP

Használja otthoni ápoláshoz is!
További részletek

Dermaart BlogRSS